وجود دستگاه تصفیه آب خانگی به دلیل ناسالم بودن آب شهری، برای هر خانهای الزامی میباشد. به طور کلی در دستگاه تصفیه بر اثر عوامل مختلف، صدمات و مشکلاتی ایجاد میشود که باید توسط متخصص برطرف گردد. متخصص، علت خرابی تصفیه آب خانگی را تشخیص داده و مشکلات این دستگاه را برطرف میسازد.
علت خرابی تصفیه آب خانگی
عیب یابی تصفیه آب خانگی، سبب میشود تا علت کار نکردن آن را متوجه شوید و مشکل را برطرف سازید. علت های گوناگونی سبب خرابی دستگاه تصفیه آب خانگی شده و دستگاه تصفیه آب خانگی را دچار مشکل می کنند. در اینجا 13 علت خرابی تصفیه آب خانگی بهمراه عیب یابی تصفیه آب خانگی را شرح داده ایم:
1. کار نکردن دستگاه
ممکن است در مواردی بعد از نصب تصفیه آب خانگی ، شاهد کار نکردن آن باشید. در این مواقع ابتدا کلید روشن و خاموش دستگاه مورد نظر را بررسی کنید، سپس برای روشن کردن دستگاه اقدام کنید. در صورتی که با فشردن کلید دستگاه تصفیه آب، باز هم شروع به کار نکرد، باید پریز برق یا منبع آداپتور آن را بررسی نمایید.
در صورتی که منبع برق موجود در خانه بدون مشکل باشد، دلیل کار نکردن دستگاه، میتواند مشکلاتی در سیم پیچی آن یا آداپتور دستگاه باشد. برای چک کردن سیم کشی و آداپتور دستگاه حتماً از یک متخصص ماهر کمک بگیرید.
اما اگر در تمامی موارد بالا مشکلی نبود و همچنان دستگاه کار نکرد، شیر ورودی جریان آب به دستگاه تصفیه را به طور دقیق بررسی نمایید، تا باز باشد. در بعضی موارد با باز کردن شیر آب ورودی دستگاه، باز هم دستگاه کار نمیکند، در این مواقع فشار آب ورودی باید بررسی شود. از آنجایی که بیشتر دستگاههای تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس شروع به کار می کنند، اگر فشار جریان آب کافی نباشد، دستگاه عملکرد مناسبی ندارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علت روشن نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی مقاله مرتبط را مطالعه نمایید.
2. نشتی آب در دستگاه
یکی از رایجترین مشکلاتی که در اکثر دستگاههای تصفیه آب مشاهده می شود، نشتی آن است.اگر مشکل ایجاد شده به خاطر اتصالات موجود در دستگاه باشد، باید تمام شلنگهای وصل شده و اتصالات موجود در دستگاه بررسی شوند تا دچار دررفتگی نشده باشند. اتصالات در دستگاه باید به دقت بررسی شوند تا در محل مناسب خود باشند. متخصص عیب یابی دستگاه، به سرعت نشتی آب را تشخیص داده و مشکل را برطرف می سازد.
3. ایجاد طعم و بوی ناخوشایند در آب آشامیدنی تصفیه شده
معمولاً آبی که دارای ناخالصی بوده نسبت به آبهای آشامیدنی تصفیه شده، مزه و بوی نامطلوبی دارد. به طور کلی دستگاه تصفیه با عملیات پاکسازی و حذف ناخالصیها، به آب آشامیدنی مزه و بوی مطلوبی می بخشد. اما در برخی از اوقات مشتریان در آب تصفیه شده توسط دستگاه، طعم و بوی ناخوشایندی را حس میکنند.
در تصفیه آب آشامیدنی شهری برای رفع میکروبها و ضدعفونی کردن آن از کلر استفاده شده که سبب ایجاد طعم نامطلوب در آن می شود. فیلترهای مرحله ۲ و ۳ در دستگاه، برای رفع کلر تا حدود زیادی موثر هستند. در صورتی که این فیلترها در دستگاه تصفیه به درستی کار نکنند، طعم ناخوشایندی در آب ایجاد میشود. برای حل این مشکل باید در زمان مناسب برای تعویض فیلترها، اقدام کرد تا دستگاه عملیات فیلتراسیون را به درستی انجام بدهد و آب طعم مطلوبی داشته باشد تعویض فیلتر تصفیه آب خانگی باید در زمان مناسب و به درستی صورت گیرد تا طعم بد آب از بین برود.
4. سرازیر شدن آب از مخزن ذخیره در دستگاه
در دستگاه معمولاً بعد از پر شدن مخزن تصفیه آب خانگی، شیر ورودی دستگاه بسته می شود. اما اگر شیر ورودی با پر شدن مخزن آب بسته نشود، آب از دستگاه تصفیه سرازیر خواهد شد و لازم است دلایل بسته نشدن شیر توسط متخصصان بررسی شود.
5. کم فشار بودن آب خروجی نشانه خرابی تصفیه آب خانگی
دستگاه برای حذف ذرات درشت، ذرات ریز و تمام ناخالصیها، دارای ۵ الی ۶ فیلتر با سیستم اسمز معکوس میباشد. آب از هر کدام از فیلترها عبور کرده و ناخالصیهای آن توسط فیلترها جذب میشود. زمانی که ذرات درشت و ناخالصیهای آب در منافذ فیلتر جذب شده و فیلتر به موقع تعویض نگردد، جریان آب به راحتی از دستگاه خارج نمیشود.
معمولاً این مشکل در مناطقی ایجاد می شود که آب آن بسیار بی کیفیت بوده و از سختی بالایی برخوردار است و این موضوع میتواند مهمترین علت آب نیامدن از دستگاه تصفیه آب باشد. با تعویض به موقع فیلترها، میتوانید میزان فشار آب را بیشتر کرده و از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کنید.
از دیگر دلایلی که سبب کاهش یافتن جریان خروجی آب دستگاه میشود، وجود فشار ناکافی هوا در مخزن دستگاه میباشد. در واقع فشار هوایی که در داخل مخزن است موجب پمپاژ آب به سمت شیر ورودی می شود، زمانی که فشار هوا در مخزن کافی نباشد، فشار آب خروجی بسیار کم است. برای برطرف کردن این مشکل معمولاً متخصص، فشار باد موجود در مخزن تصفیه را تنظیم میکند. در صورتی که دستگاه شما نیاز به هواگیری داشته باشد مقاله هواگیری دستگاه تصفیه آب را مطالعه نمایید.
همچنین برای داشتن فشار آب مناسب در دستگاه، میتوانید از یک پمپ بر روی آن استفاده کنید. اگر قصد تهیه پمپ جدید دارید میتوانید با مشاهده انواع قیمت پمپ تصفیه آب خانگی، مناسبترین آن را برای دستگاه تصفیه آب خود تهیه نمایید.
6. صدا و لرزش فراوان دستگاه
گاهی به دلیل خراب شدن پمپ دستگاه تصفیه، صدا و لرزش فراوان ایجاد میشود. با محکم نبودن محفظه پمپ تصفیه، در حین کار کردن سر و صدای بسیار زیادی تولید میشود، بر عمر دستگاه تصفیه نیز تاثیر منفی میگذارد. زمانی هم که شلنگها و سیمهای دستگاه در جای خود سست شوند، صدا و لرزش زیادی ایجاد میشود.
بعد از عیب یابی دستگاه تصفیه آب خانگی توسط متخصص ماهر، صدا و لرزش ایجاد شده در آن، با راه حلهایی برطرف میشود. فرد متخصص تمام شلنگها و سیمهای برق این دستگاه را درون یک کابل محکم کرده تا لرزش و صدا نداشته باشند.
7. دفع فراوان آب از دستگاه
از آنجایی که دستگاه با کمک سیستم اسمز معکوس کار میکند، به همین خاطر آب فراوانی از طریق دستگاه دفع میشود. زمانی که متوجه شدید آب تصفیه کن شما در خانه مقدار زیادی آب دفع میکند، یعنی منافذ فیلتر ممبران در دستگاه شما مسدود شده است.
در زمان عیب یابی تصفیه آب خانگی، کارشناس سلامت فیلتر ممبران را بررسی کرده و در صورت خراب بودن، آن را تعویض میکند. به طور معمول لازم است هر ۱۸ الی ۲۴ ماه نسبت به تعویض فیلتر ممبران اقدام کنید. در صورت عدم تعویض به موقع منجر به فشار بر روی پمپ و در نتیجه خرابی و نیاز به تعمیر پمپ تصفیه آب خانگی میشود.
8. داغ شدن بیش از اندازه آداپتور
برای به کار انداختن پمپ در سیستم تصفیه آب خانگی، نیاز به جریان برق بوده تا آداپتور یا ترانس آن کار کند. با افزایش فشار برق یا خرابی در یکی از قطعات برقی در تصفیه آب، نظیر سوئیچها و شیر برقی، پمپ موجود در دستگاه تصفیه داغ میشود. برای برطرف کردن این مشکل در سیستم تصفیه آب خانگی، لازم است شیر برقی یا پمپ آن را تعویض نمایید.
9. تشکیل شدن رسوب و گچ در کتری آب
تمام ناخالصیهای آب همانند فلزات سنگین، کلسیم، فسفات و سولفات توسط دستگاه تا حدود زیادی حذف میشوند. به همین خاطر بعد از استفاده از این دستگاه، نباید هیچگونه جرم یا رسوبی را در ظروف و کتری خود مشاهده کنید. اگر با وجود دستگاه، کتری شما دچار رسوب شد؛ به این معنی است که دستگاه دارای مشکل است.
عیب یابی تصفیه آب خانگی در این موارد به دقت انجام شده و برای رفع مشکل، باید میزان سختی آب به طور دقیق اندازهگیری شود. اگر سختی آب خارج شده از دستگاه بیشتر از ۱۵۰ ppm باشد، یعنی فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه دچار مشکل شده است.
گاهی نیز به خاطر اتصالات اشتباه در دستگاه، عملکرد آن برای حذف آلایندهها دچار مشکل میشود. در این مواقع تمام اتصالات، شلنگهای خروجی و ورودی وصل شده به فیلتر ممبران و اتصالات دیگر را در دستگاه به دقت بررسی کنید. برای بررسی دقیق تر بهتر است از یک تیم متخصص استفاده نمایید برای تعمیر دستگاه تصفیه آب شرق تهران و سایر مناطق چهارگانه تهران میتوانید با متخصصان آب رو آب تماس بگیرید.
10. خالص بودن بیش از اندازه آب تصفیه شده
آب لوله کشی توسط سه فیلتر موجود در دستگاه تصفیه آب، درصد زیادی از ناخالصیها و املاح خود را از دست میدهد. خلوص بیش از حد آب تصفیه شده، طعم آن را برای افراد غیر عادی خواهد کرد. برای بهبود کیفیت آب و رفع این مشکل باید از فیلتر مینرال و شیر میکس استفاده کنید.
شیر میکس یک قطعه کارآمد و مفید بوده که میزان سختی آب را در دستگاه تنظیم میکند. بنابراین با کمک آن مقداری از املاح معدنی در داخل آب آشامیدنی باقی مانده و طعم و کیفیت آن بهتر می شود.
11. به وجود آمدن حباب فراوان در آب تصفیه شده
زمانی که شما فیلتر کربن را در دستگاه تصفیه تعویض میکنید، منافذ آنها بسیار زیاد بوده، به همین خاطر حبابهای زیادی را در آب تصفیه شده مشاهده می کنید. این مشکل به طور طبیعی حدود یک ماه بعد از پر شدن نسبی منافذ فیلتر کربن، برطرف میشود.
12. بالا رفتن TDS آب تصفیه شده بعد از عوض کردن فیلتر
در این مواقع باید فیلتر شماره یک دستگاه تصفیه، بررسی شود تا به صورت استاندارد در جای مناسب نصب شده باشد.
13. خروج بیش از اندازه آب از دستگاه به فاضلاب
زمانی که هوزینگ مربوط به فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه خراب شود، شاهد این مشکل خواهید بود. نصب اشتباه قطعات دستگاه، صدمه در شیر برقی یا سوئیچ دستگاه، موجب خروج بیش از اندازه آب به فاضلاب خواهند شد. برای برطرف کردن این مشکل، باید سوئیچ فشار بالا یا شیر برقی را در دستگاه تصفیه تعویض کنید.