آموزش تعمیر پمپ تصفیه آب خانگی ( علائم خرابی پمپ تصفیه آب + راه حل )

تعمیر پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی
با گذشت زمان، پمپ‌ها ممکن است به دلیل رسوبات، جرم، فرسودگی یا مشکلات دیگر دچار نقص شوند. اگر دستگاه تصفیه، آب تولید نمی‌کند یا فقط مقدار کمی آب تولید می‌کند، ممکن است مشکل از پمپ باشد. بررسی کنید که آیا پمپ در حال کار کردن است یا آسیبی به آن وارد شده است؟ در این مقاله نحوه تعمیر پمپ تصفیه آب خانگی را بررسی خواهیم کرد.

آموزش تعمیر پمپ تصفیه آب خانگی

تعمیر پمپ تصفیه آب خانگی 5 مرحله اصلی دارد که آنها را شرح داده ایم؛ اگر مطمئن هستید که پمپ نیاز به تعمیر دارد با خواندن این قسمت مشکل شما حل خواهد شد و اگر مطمئن نیستید و اطلاعات کافی در این زمینه ندارید تا انتهای مقاله با ما باشید.

1- جداسازی کلگی از موتور :

برای این کار، باید 3 پیچ روی کلگی را باز کنید. توجه داشته باشید که روی کلگی 6 پیچ وجود دارد، اما فقط باید 3 پیچ بلندتر را باز کنید. ممکن است باز کردن پیچ‌ها به دلیل سفت شدن زیاد، دشوار باشد و گاهی اوقات ممکن است نیاز به شکستن کلگی باشد.
تعمیر پمپ دستگاه تصفیه اب خانگی

2- نصب کلگی جدید :

پس از جدا کردن کلگی قدیمی، کلگی جدید را آماده کنید. مطمئن شوید که پخ‌های روی شفت موتور و سوراخ کلگی را درست روبروی هم قرار دهید. سپس، کلگی را به آرامی و با فشار متوازن روی پمپ قرار دهید تا کاملاً در جای خود بنشیند.

3- بستن پیچ‌ها :

پس از قرار دادن کلگی در جای خود، 3 پیچ بلند را در محل‌های مخصوص خود قرار دهید و شروع به بستن آن‌ها کنید. مهم است که پیچ‌ها را به طور متناوب سفت کنید تا فشار به طور یکنواخت توزیع شود. نیازی به بیش از حد سفت کردن پیچ‌ها نیست.

4- اتصال مجدد پمپ :

پس از تعویض کلگی، اتصالات زانویی را با تفلون بپیچید (حدود 10 تا 15 دور) و آن‌ها را به حالت اولیه خود محکم کنید. سپس، پمپ را دوباره در دستگاه تصفیه آب قرار دهید و پیچ‌های آن را محکم کنید. اتصالات برق و لوله‌های آب را نیز در جای خود قرار دهید.

5- تست عملکرد :

دستگاه را روشن کرده و عملکرد آن را بررسی کنید. اگر پس از روشن شدن پمپ، صدای غیرعادی شنیدید که از کلگی نیست، احتمالاً بلبرینگ‌های درون موتور آسیب دیده‌اند و نیاز به تعویض دارند.

 

علائم خرابی پمپ تصفیه آب

 

تعمیر پمپ دستگاه تصفیه اب

 

پمپ تصفیه آب ممکن است به دلایل مختلفی کار نکند یا دچار مشکل شود. در اینجا به برخی از علائم خرابی پمپ تصفیه آب و راه حل‌های مربوط به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

— سوختن پمپ

علت اصلی سوختن پمپ می‌تواند استفاده طولانی مدت (بیش از 7 سال) یا نگهداری نامناسب مانند عدم تعویض فیلتر تصفیه آب در زمان مناسب باشد. این امر موجب می‌شود که فشار کافی برای عملکرد صحیح فیلتر ممبران فراهم نشود و در نتیجه، دستگاه برای مدت طولانی روشن بماند، که این خود به قطعات دیگر آسیب می‌زند. در چنین شرایطی، تعویض پمپ ضروری است.

— سوختن ترانس

سوختن ترانس می‌تواند ناشی از استفاده طولانی مدت و عدم استفاده از محافظ برق باشد. این مشکل باعث می‌شود آداپتور نتواند ولتاژ و آمپر لازم را تولید کند که این امر بر عملکرد پمپ و کارایی دستگاه تصفیه آب تأثیر منفی می‌گذارد. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می‌شود هر 3 تا 4 سال یکبار با استفاده از ولت متر، سلامت آداپتور بررسی شود. در صورت نیاز، تعویض آداپتور ضروری است.

— فشار پایین آب

اگر سوئیچ فشار پایین پمپ (low pressure) نتواند فشار آب ورودی را ایجاد کند یا در برقراری جریان برق دچار مشکل شود، ممکن است دستگاه به درستی کار نکند. این مشکل می‌تواند منجر به سوختن پمپ و آسیب به قطعات دیگر شود. در این حالت، تعویض سوئیچ فشار پمپ توصیه می‌شود. بهتر است همواره فشار باد دستگاه تصفیه آب را در حالت متعادل و مناسب نگه دارید.

— پمپ کار می‌کند ولی آب تصفیه شده تولید نمی‌شود

این مشکل معمولاً به دلیل گرفتگی فیلترهای پیش تصفیه و فیلتر ممبران رخ می‌دهد. راه حل این مشکل، تعویض فیلترها است. گاه با تجمع هوا در دستگاه، آب تصفیه شده تولید نمی‌شود و نیاز به هواگیری دارد برای آشنایی با این کار مقاله هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی را مطالعه نمایید.

— نشتی آب

یکی از علائم خرابی پمپ تصفیه آب نشتی آب است که می‌تواند از هد پمپ یا بدنه اصلی پمپ رخ دهد. علت نشتی پمپ تصفیه آب خانگی معمولاً به دلیل رسوب گرفتگی یا خرابی دیافراگم اتفاق می‌افتد و باعث کاهش تولید آب تصفیه شده می‌شود. راه حل این مشکل، تعویض هد پمپ، دیافراگم یا کل پمپ است.

— عدم تولید فشار لازم

عدم تولید فشار یکی از علائم خرابی پمپ تصفیه آب است که می‌تواند به دلیل عدم تعویض به موقع فیلترهای اولیه و فیلتر ممبران رخ دهد. راه حل این مشکل شامل تعویض هد پمپ، قطعات داخلی پمپ یا کل پمپ است.

— سر و صدای زیاد

در عیب یابی دستگاه تصفیه آب خانگی سر و صدای زیاد معمولاً زمانی رخ می‌دهد که فیلترها به موقع تعویض نشده باشند، که این امر فشار زیادی بر پمپ وارد می‌کند و موجب میشود پمپ کارایی خود را از دست دهد. راه حل این مشکل، بررسی کل سیستم تصفیه آب توسط کارشناس و رفع مشکل اصلی است.

زمان تعویض پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی

این قطعه در دو نوع پمپ‌های دیافراگمی و پمپ‌های سانتریفیوژ موجود هستند. هر کدام از این نوع پمپ‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. وظایف اصلی پمپ در دستگاه تصفیه آب شامل تامین فشار لازم برای عبور آب از فیلترها و غشاها، تنظیم جریان آب و حفظ فشار ثابت در سیستم می‌شود. برای مشاهده قیمت پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی کلیک کنید. زمان تعویض ویا تعمیر پمپ تصفیه آب خانگی به چندین عامل بستگی دارد که به‌صورت مختصر در ادامه شرح داده‌ایم:
نوع پمپ: انواع مختلف پمپ طول عمر متفاوتی دارند. معمولا، پمپ‌های دیافراگمی عمر طولانی‌تری را نسبت به نوع دیگر دارا هستند. به‌طوری که این مدل هر 3-5 سال و پمپ‌های گریز از مرکز هر 2-3 سال ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند.
کیفیت آب: اگر آب مورد استفاده شما دارای مقدار زیادی املاح معدنی یا رسوب باشد، ممکن است پمپ شما سریع‌تر از بین رفته و نیاز به جایگزینی پیدا کند.
میزان استفاده: با استفاده مکرر دستگاه تصفیه آب فشار بیشتری بر پمپ وارده می‌شود که این مسئله به‌طور بالقوه طول عمر پمپ‌ دستگاه تصفیه را کاهش می‌دهد.
تعمیر و نگهداری دوره‌ای: تمیز کردن و بازررسی دوره‌ای منظم پمپ و فیلترها، عمر پمپ‌ دستگاه تصفیه را افزایش خواهد داد. برای سرویس دستگاه خود در غرب تهران میتوانید از کارشناسان آب رو آب برای تعمیر دستگاه تصفیه آب غرب تهران  استفاده نمایید.
توصیه‌های سازنده: اکثر تولید‌کنندگان تصفیه آب، فواصل جایگزینی مشخصی را برای پمپ‌های خود تعیین می‌کنند. برای راهنمایی بیشتر به دفترچه راهنمای دستگاه خود مراجعه کنید.
 وجود نشانه‌های خرابی پمپ: در بعضی مواقع ممکن است قبل از زمان تعیین شده، پمپ شما نیاز به تعویض یا تعمیر داشته باشد و عدم تعمیر به‌موقع، احتمال نیاز به تعویض را بیشتر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *