انواع فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی (کاربرد و مزایای 10 فیلتر تصفیه آب)

انواع فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی

آب آشامیدنی یکی از ضروری‌ترین نیازهای زندگی روزمره ما است. به همین دلیل، استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی برای اطمینان از کیفیت آب مصرفی اهمیت ویژه‌ای دارد. دستگاه‌های تصفیه آب خانگی معمولاً از چندین فیلتر مختلف تشکیل شده‌اند که هر کدام وظیفه خاصی در حذف ناخالصی‌ها و بهبود کیفیت آب دارند. در این مقاله به معرفی انواع فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی می‌پردازیم.

 

انواع فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی 

1. فیلتر الیافی (Sediment Filter
کاربرد:
فیلتر الیافی معمولاً اولین مرحله دستگاه تصفیه آب را تشکیل می‌دهد و وظیفه آن حذف ذرات معلق، شن و ماسه، گل و لای، رسوبات و زنگ آهن می‌باشد. این فیلتر اغلب از پلی پروپیلن با تراکم متفاوت ساخته شده و به کاهش ذرات معلق تا اندازه 1 میکرون کمک می‌کند.
مزایا:
– افزایش عمر سایر فیلترهای دستگاه
– کاهش ذرات معلق در آب

2. فیلتر کربن فعال (Activated Carbon Filter)
کاربرد:
فیلترهای کربن فعال به دو نوع کربن بلاک و کربن گرانول تقسیم می‌شوند. این فیلترها برای حذف کلر، تری هالومتان‌ها، ترکیبات آلی فرار، طعم و بوی نامطبوع استفاده می‌شوند.
مزایا:
– بهبود طعم و بوی آب
– حذف مواد شیمیایی مضر

3. فیلتر کربن بلاک (Carbon Block Filter)
کاربرد:
این نوع فیلتر نیز یکی از انواع فیلترهای کربنی است که با فشرده کردن کربن فعال تهیه شده و درصد بیشتری از مواد شیمیایی و کلر را حذف می‌کند.
مزایا:
– اثربخشی بالاتر در حذف آلاینده‌ها

4. فیلتر کربن گرانول (Granular Activated Carbon Filter)
کاربرد:
این فیلتر از کربن گرانولی تشکیل شده و علاوه بر حذف طعم و بو، توانایی حذف مواد شیمیایی ناشی از آفت‌کش‌ها و مواد آلی نظیر آلاینده‌ها را دارد.
مزایا:
– ظرفیت بالای جذب آلاینده
– مقاومت کمتر در مقابل جریان آب

 

فیلتر های دستگاه تصفیه آب خانگی

 

5. فیلتر اسمز معکوس (Reverse Osmosis Filter)
کاربرد:
فیلتر اسمز معکوس یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های تصفیه آب است که با استفاده از یک غشای نیمه‌تراوا، توانایی حذف 99 درصد از مواد محلول، فلزات سنگین، نیترات‌ها، سولفات‌ها و میکروارگانیسم‌ها را دارد.
مزایا:
– تصفیه آب به دقت بالا
– حذف اکثر آلاینده‌ها

6. فیلتر UV (Ultraviolet Filter)
کاربرد:
فیلتر UV با استفاده از اشعه ماوراء بنفش (UV) برای ضدعفونی کردن آب و حذف میکروب‌ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش بدون افزودن مواد شیمیایی، آب را ضدعفونی می‌کند.
مزایا:
– عدم اضافه کردن مواد شیمیایی به آب
– اثربخشی بالا در حذف میکروارگانیسم‌ها

7. فیلتر مینرال (Mineral Filter)
کاربرد:
فیلتر مینرال یا قلیایی کننده آب وظیفه افزودن مواد معدنی مفید مثل کلسیم، منیزیم و پتاسیم را به آب دارد و همچنین به تنظیم pH آب کمک می‌کند.
مزایا:
– افزودن مواد معدنی مفید به آب
– تنظیم مطلوب pH آب

8. فیلتر نانو فیلتر (Nano Filter)
کاربرد:
فیلتر نانو فیلتر با استفاده از فناوری نانو توانایی حذف ذرات بسیار ریز، ویروس‌ها، باکتری‌ها و سایر آلاینده‌ها را دارد. این فیلتر معمولاً در مراحل آخر تصفیه آب نصب می‌شود.
مزایا:
– حذف کارآمد آلاینده‌های بسیار ریز
– بهبود کیفیت نهایی آب

9. فیلتر UF (Ultra Filtration Filter)
کاربرد:
فیلتر UF از یک غشای نیمه‌تراوا با حفره‌های بسیار ریز استفاده می‌کند که توانایی حذف ذرات معلق، باکتری‌ها و ویروس‌ها را دارد. یکی از ویژگی‌های این فیلتر این است که مواد معدنی مفید را در آب حفظ می‌کند.
مزایا:
– حذف آلاینده‌های میکروبی
– حفظ مواد معدنی مفید

10. فیلتر EDI (Electrodeionization Filter)
کاربرد:
فیلتر EDI از ترکیب فرایندهای الکتریکی و تبادل یونی برای حذف مواد آلوده و یون‌ها استفاده می‌کند. این فیلتر به صورت پیوسته کار می‌کند و برعکس فیلترهای رزینی نیاز به تعویض ندارد.
مزایا:
– حذف دقیق یون‌ها و مواد آلوده
– عملکرد پیوسته و پایداری بالا

اگر برای تعویض هر یک از فیلترها نیاز به کارشناس دارید ولی نمیدانید هزینه تعویض فیلتر تصفیه آب چقدر است؟ خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم.

دیگر فیلتر های دستگاه تصفیه آب خانگی

علاوه بر فیلترهایی که ذکر شد فیلتر های دستگاه تصفیه آب خانگی دیگری هم وجود دارند که در اینجا آنها را ذکر کرده و کاربرد هر یک را گفته ایم:

– فیلتر پلی‌پروپیلن (PP): این نوع فیلترها معمولاً توانایی حذف ذرات معلق تا اندازه ۵ میکرون را دارند.

– فیلتر کربنی (Activated Carbon Block): این فیلترها دارای توانایی حذف ذرات کوچکتر و کربن فعال بوده و توانایی حذف بو و مزه بد آب را نیز دارند.

فیلتر‌های کربن فعال (Activated Carbon Filters): فیلتر‌های کربن فعال یکی دیگر از انواع فیلترهای متداول در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی هستند. این فیلترها به دو نوع اساسی تقسیم می‌شوند:

– کربن فعال گرانولی (GAC – Granular Activated Carbon): برای حذف کلر، بو، طعم نامطبوع و برخی مواد شیمیایی از آب استفاده می‌شود.

– کربن بلوک (CTO – Chlorine, Taste, & Odor): به طور معمول برای حذف کلر و آلودگی‌های آلی و بهبود طعم و بو استفاده می‌شود.

– فیلتر‌های اسمز معکوس (RO – Reverse Osmosis)

فیلتر اسمز معکوس یکی از پیشرفته‌ترین و موثرترین فیلتر‌ها در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی است. این فیلترها با استفاده از یک غشاء نیمه‌تراوا، توانایی حذف مواد حل‌شده، نمک‌ها، فلزات سنگین و باکتری‌ها را دارند. فرایند اسمز معکوس به طور معمول در دستگاه‌های تصفیه آب چند مرحله‌ای و به صورت ترکیبی با سایر فیلترها استفاده می‌شود.

– فیلتر‌های اشعه ماوراء بنفش (UV Filters)

فیلتر اشعه ماوراء بنفش یکی دیگر از روش‌های موثر برای حذف میکروارگانیسم‌ها مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها از آب است. این فیلترها با استفاده از تابش اشعه ماوراء بنفش، DNA میکروارگانیسم‌ها را تخریب کرده و آنها را غیرفعال می‌کنند. این روش بدون اضافه کردن مواد شیمیایی به آب و با حفظ ویژگی‌های معدنی آن، آب را ضدعفونی می‌کند.

– فیلتر‌های آنتی‌باکتریال (Antibacterial Filters)

این نوع فیلترها معمولاً در ترکیب با فیلترهای دیگر مانند کربن فعال یا اسمز معکوس استفاده می‌شوند. این فیلترها دارای موادی هستند که توانایی حذف یا غیرفعال کردن باکتری‌ها و ویروس‌ها را دارند. معمولاً از نانو مواد یا ترکیبات نقره در این فیلترها استفاده می‌شود.

– فیلتر‌های قلیایی (Alkaline Filters)

بر خلاف فیلترهای دیگر که تمرکز اصلی‌شان بر روی حذف مواد مختلف از آب است، فیلترهای قلیایی به منظور افزایش pH آب و بهبود خواص قلیایی آب استفاده می‌شوند. این فیلترها می‌توانند مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم را به آب بازگردانده و به آن خواص آب معدنی بدهند.

– فیلتر‌های یون‌زدا (Deionization Filters)

فیلترهای یون‌زدا با استفاده از یک تکنولوژی تبادل یونی، توانایی حذف یون‌های مثبت و منفی از آب را دارند. این فیلترها معمولاً در ترکیب با سیستم‌های اسمز معکوس جهت تولید آب فوق‌العاده خالص استفاده می‌شوند.

– فیلتر‌های مینرال (Mineral Filters)

این فیلترها معمولاً به عنوان مرحله نهایی در دستگاه‌های تصفیه آب استفاده می‌شوند و وظیفه افزودن مواد معدنی مفید به آب را دارند. این مواد معدنی می‌تواند شامل کلسیم، منیزیم و دیگر عناصر ضروری برای بدن انسان باشد.

– فیلتر‌های اولترافیلتراسیون (UF – Ultrafiltration)

فیلترهای اولترافیلتراسیون با استفاده از یک غشاء بسیار ریزتوان، ذرات میکروبی مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها را از آب حذف می‌کنند. این فیلترها در اندازه‌های مختلف عرضه می‌شوند و می‌توانند ذرات تا اندازه ۰.۰۱ میکرون را حذف کنند. برخلاف فیلترهای اسمز معکوس، فیلترهای UF توانایی حفظ مواد معدنی مفید آب را دارند، در حالی که آلودگی‌ها را از بین می‌برند.

– فیلتر‌های نانو فیلتراسیون (NF – Nanofiltration)

فیلترهای نانو فیلتراسیون بین اسمز معکوس و اولترافیلتراسیون قرار می‌گیرند و توانایی حذف یون‌های چندظرفیتی، فلزات سنگین و ترکیبات آلی را دارند. این فیلترها تا حد زیادی مواد معدنی مفید را حفظ می‌کنند و تنها آلاینده‌های مضر را حذف می‌کنند.

 

همانطور که میدانید فیلتر های دستگاه تصفیه آب خانگی، تمام آلودگی‌ها و ذرات ناخالص موجود در آب آشامیدنی را جذب کرده و آب آشامیدنی سالمی را برای شما فراهم می‌سازد پس در صورت تغییر طعم یا رنگ آب اقدام به خرید فیلتر تصفیه آب خانگی کنید تا از بهترین کیفیت آب بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *