گاهی پیش میآید که دستگاه تصفیه آب در خانه، به طور مداوم کار میکند و خاموش نمیشود. ممکن است این مشکل برای تمام دستگاههای تصفیه آب پیش بیاید. علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی ، فارغ از نوع و مدل دستگاه و برند آن، مشکلی است که میتوان علت آن را پیدا و مشکل را برطرف کرد.
علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی
اگر شما هم در خانه دستگاه تصفیه آب دارید، احتمالا مشکل خاموش نشدن آن، برای شما هم پیش آمده است و دوست دارید بدانید این مشکل به چه دلیلی رخ میدهد. هر علتی، معلولی دارد و هر مشکلی هم به دلیل خاصی ایجاد میشود. ما در اینجا، چند علت خاموش نشدن دستگاه آب خانگی را برای شما عنوان کرده و در مورد آنها توضیح خواهیم داد. علاوه بر خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب، گاهی ممکن است حتی روشن هم نشود، برای درک بهتر علت روشن نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی مقالهی مرتبط ما را مطالعه کنید.
1. پایین بودن فشار دستگاه تصفیه و بررسی راه حل آن
یک علت خاموش نشدن تصفیه آب خانگی، میتواند فشار پایین آب باشد. اگر دستگاه تصفیه آب، فشار 50 psi را نشان دهد، به معنای پایین بودن فشار آب است. در نتیجه، پمپ تصفیه آب خانگی نمیتواند فشار لازم را فراهم آورد. برای حل این مشکل باید ابتدا شیر مخزن تصفیه آب بسته و آب کاملا خالی شود. سپس تلمبهای به قسمت ورودی هوا مخزن متصل کنید و 12 تا 15 یار تلمبه بزنید. کمی منتظر باشید و بعد از خارج شدن کامل آب، دوباره این کار را انجام دهید.
این کار را تا جایی تکرار کنید که آب مخزن به طور کامل خارج شود. تا دستگاه، سبک گردد. در این صورت، فشار دستگاه بالاتر میرود و مشکل برطرف میگردد. بهتر است فشار دستگاه را با فشار سنج اندازه گیری کنید تا فشار باد مخزن، بین 6 تا 8 psi تنظیم شود. اگر با تنظیم فشار باد دستگاه تصفیه آب آشنا نیستید مقالات دیگر را بخوانید.
2. پارگی در دیافراگم دستگاه
گاهی پیش میآید که پارگی در دیافراگم دستگاه، فشار داخلی دستگاه را پایین میآورد. این اتفاق میتواند علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی باشد. در چنین حالتی، هیچ راهی به جز تعمیر یا تعویض دیافراگم دستگاه، وجود ندارد. اما باید دید که آیا واقعا این اتفاق افتاده است یا خیر. باید بررسی کرد که اگر دیافراگم مشکل دارد، هر چه زودتر برطرف شود.
اگر متوجه شدید که آب به مخزن هوا وارد شده است، دیافراگم دستگاه پاره شده است. اگر دستگاه پر از آب باشد، خیلی سنگین خواهد شد. اگر مخزن دستگاه پر از آب باشد، باید کمی، قسمت ورودی هوا را فشار دهید. حالا در صورتی که آب از این قسمت خارج شد، نشان از پارگی دیافراگم دارد و باید دیافراگم را تعویض کنید.
باید در نظر داشت که پارگی دیافراگرام نیز یک علت پر نشدن مخزن تصفیه آب خانگی است که این مورد بسیار در دستگاه های تصفیه رایج است و باید سعی کنید تا دیافراگم را به طور معمول چک کنید.
3. خراب شدن فیلتر ممبران تصفیه آب
این اتفاق میتواند علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی باشد. در صورتی که فیلتر ممبران آب اشباع شود، روزنههای موجود در آن بسته میشود و آب از آن عبور نمیکند. به همین دلیل، دستگاه خاموش نشده و یک سره کار میکند. وقتی این اتفاق میافتد، تمام آبی که وارد دستگاه میشود از طریق راه فاضلاب خارج میگردد. به همین دلیل، دستگاه آب را تصفیه نکرده و دائما در حال کار است.
بهتر است در چنین مواقعی، شیلنگ خروجی آب را از ممبران خارج کرده و میزان آب عبوری از آن را کنترل کنید. این مشکل قابل برطرف شدن است اما به شرطی که خودتان یا متخصص و نصاب دستگاه، این کار را انجام دهد.
اگر برای این کار قصد دارید تمامی شلنگ ها را خارج کنید سعی کنید مراحل نصب شیلنگ های تصفیه آب را به خاطر بسپارید که در نصب مجدد دچار سردر گمی نشوید.
4. مشکل در سوئیچ قطع فشار بالا
در دستگاه تصفیه آب خانگی، قطعهای وجود دارد که به آن، سوئیچ قطع فشار بالا میگویند. این سوئیچ زمانی عمل میکند که فشار دستگاه بالا برود. در چنین مواقعی، جریان برق را قطع کرده و دستگاه، آب را تصفیه نمیکند. این مشکل، چیزی نیست که شما بخواهید شخصا دست بکار شوید تا برطرف شود. بهتر است برای تعمیر سوئیچ یا تعویض آن، از متخصصان تعمیر دستگاه تصفیه آب خانگی کمک بگیرید.
لازم به ذکر است که علاوه بر موارد ذکر شده، کارکرد مداوم و یکسره دستگاه تصفیه آب یکی از نشانههای هواگیری دستگاه است و باید نسبت به آن اقدام کرد، برای آشنایی بیشتر با این موضوع به مقاله طریقه هواگیری دستگاه تصفیه آب خانگی مراجعه کنید.
نتیجه گیری
در اینجا سعی کردیم 4 علت خاموش نشدن دستگاه تصفیه آب خانگی را مورد بحث و بررسی قرار دهیم تا اگر شما هم با این مشکلات مواجه شدید، بدانید چگونه وارد عمل شوید. اما به هر حال بهتر است قبل از اقدام به تعمیر، از یک متخصص بخواهید آن را بررسی کند.